Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’den Kızılay’a “Giysi kutularını kaldırın” çağrısı: Ticaret yapan holdinge ayrıcalık tanıyamayız

Kızılay’ın giysi kutularına konulan kıyafetleri sattığına yönelik iddialar sonrası Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Taşdelen, Kızılay’dan, ilçe sınırları içinde yer alan giysi kutularını kaldırmasını isteyerek, “Kızılay’ı kamusal bir yardım derneği zannettiğimiz için, ilçemize kullanılmış giysi toplama kutuları koymasına izin vermiştik. Çadırları hızlıca halka ulaştırmak yerine ticaretini yapan bir holdinge ayrıcalık tanıyamayız.” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’den Kızılay’a “Giysi kutularını kaldırın” çağrısı: Ticaret yapan holdinge ayrıcalık tanıyamayız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.03.2023
0
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3’üncü gününde Ahbap’a çadır sattığı öğrenilen Kızılay‘ın giysi kutularına konulan kıyafetleri uluslararası bir şirkete sattığı iddia edildi. Kızılay‘la ilgili yankılar sürerken, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den dikkat çeken bir paylaşım geldi.

“KIZILAY’DAN GİYSİ KUTULARINI KALDIRMASINI İSTİYORUZ”

Alper Taşdelen, Kızılay‘a Çankaya’daki giysi kutularını kaldırma çağrısında bulundu. Taşdelen, bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ” Kızılay‘ı kamusal bir yardım derneği zannettiğimiz için, ilçemize kullanılmış giysi toplama kutuları koymasına izin vermiştik. Çadırları hızlıca halka ulaştırmak yerine ticaretini yapan bir holdinge ayrıcalık tanıyamayız. Kızılay‘dan giysi kutularını kaldırmasını istiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Kızılay‘ın ünlü şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında 2 binden fazla çadır sattığı öğrenilmişti. Büyük tartışma yaratan haberleri Kızılay Başkanı Kerem Kınık “Bu rutin bir işlem. Finansal süreklilik için kurumlara maliyetine satış yapıyoruz” sözleriyle doğrulamıştı. Bir televizyon programına katılan Haluk Levent, Kızılay’dan çadır dışında konserve ve barbunya da satın aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.