Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanından ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Erdoğan ve Finlandiya Cumhurbaşkanından ortak açıklama
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.03.2023
0
A+
A-

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö bugün Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Liderler yaptıkları ikili görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye ve Finlandiya tarihi olarak iyi ilişkiler içinde bulunan iki dost ülkedir. 1924 yılında imzalanan anlaşmayla tesis edilen ilişkiler daha da güçlenmiştir.

Finlandiya hükümeti ile halkının gösterdiği dayanışma için bir kez daha teşekkür ediyorum. Görüşmelerimizde Türkiye-Finlandiya ilişkilerini geliştirmekteki ortak niyeti teyit ettik. Geçen yıl ikili ticaret hacmimiz 2 milyar doları geride bıraktı. Orat hedefimiz ilk etapta 3 milyar Dolar daha sonra da 5 milyar dolara ulaşmak. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirmeye hazırız.

Görüşmelerimizde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel mevzuları ele aldık. Finlandiya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği güçlü desteği önemsiyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.