Gönüllü müezzin, camide “Yanlış namaz kıldırdın” diyen kişiyi bıçakladı

İstanbul Sultangazi’de bir cami hocasının kızının düğünü için izin alması üzerine gönüllü müezzinlik yapan 77 yaşındaki Ali Turan ve camiye gelen Faik Uygun arasında ‘Yanlış namaz kıldırdın” iddiasıyla tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada Turan, Uygun’u karnından ve göğsünden bıçakladı. Yaralanan Uygun hastanede tedavi altına alınırken, Ali Turan ise tutuklandı.

Gönüllü müezzin, camide “Yanlış namaz kıldırdın” diyen kişiyi bıçakladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.12.2022
10
A+
A-

Sultangazi ilçesinde Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 13 Kasım Pazartesi günü akşam namazının ardından meydana gelen olayda, Hz. Ali Camii’nin hocası İbrahim Sürün, kızının düğünü için izin aldı. Camii cematinden olan Ali Turan, İbrahim Sürün’ün izinli olduğu sürede gönüllü olarak camiide müezzinlik yapmaya başladı.

“YANLIŞ NAMAZ KILDIRDIN” KAVGASI

Turan ile akşam namazı kılmak için camiye gelen Faik Uygun arasında ‘Yanlış namaz kıldırdı’ iddiasıyla tartışma çıktı. Namaz sonrası Faik Uygun sokak başında Ali Turan’ı bekledi. Turan geldiği sırada ikili arasında tartışma devam etti.

MEYVE BIÇAĞIYLA BIÇAKLADI

77 yaşındaki Turan, yanında bulunan meyve bıçağıyla Faik Uygun’u karnından ve göğsünden bıçakladı. Yaralanan Uygun hastaneye kaldırıldı. Turan ise olay sonrası evine gitti. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, Ali Turan’ı evinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali Turan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Faik Uygun’un ise tedavisinin ardından taburcu olduğu öğrenildi

“NASIL YAPTI HALEN ANLAMIŞ DEĞİLİZ”

Görgü tanığı Yılmaz Arslan, “Ali ağabey bu camide müezzinlik yapıyordu. Bazı kişiler ‘sen müezzinlik yapma’ dedi. Yaparsın, yapamazsın diyerek tartışma yaşıyorlar. O arada elim olay meydana geldi. Gönüllü müezzinlik yapıyordu. Diyanete bağlı değildi. Üzüldük şahsen keşke olmasaydı onu yapacak bir insanda değil. Nasıl yaptı halen anlamış değiliz” dedi.

“HOCA OLMAYINCA O KILDIRIYORDU”

Camiye sık sık geldiğini söyleyen Hayrettin Alkış, “Kavga etmişler. İkisi de cami cemaatindendi. Ali ağabey bizim müezzindi bazen hoca olmayınca o namazları kıldırıyordu. Bıçaklanan kişi de cami cemaatindendi. Namazı yanlış kıldı iddiası doğru değil. Ben kendim de peşinde defalarca namaz kıldım. Hoca olmayınca o kıldırıyordu. Hoca kızının düğünü olduğu için izin almıştı” dedi.

Gönüllü müezzin Ali Turan

YaralananFaik Uygun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.