Rakibi UBS’e devredilecek olan Credit Suisse, çalışanlarının maaşını ödemeye devam edecek

Rakibi UBS’e devredilmesi gündemde olan İsviçre bankası Credit Suisse’te ‘işlerin her zamanki gibi’ süreceği açıklandı. Banka, çalışanlara taahhüt edilen ikramiyelerin ve maaş zamlarının ödenmeye devam edeceğini duyurdu.

Rakibi UBS’e devredilecek olan Credit Suisse, çalışanlarının maaşını ödemeye devam edecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.03.2023
4
A+
A-

İsviçre’de, ABD’deki banka iflaslarının etkisiyle hisse senetleri çakılan Credit Suisse’in batmaktan kurtarılması için UBS ile anlaşmaya varılmasının ardından personelin akıbetine ilişkin detaylar belli oldu.

Bankadan personele gönderilen bilgi notunda, bordro düzenlemelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı ve ikramiyelerin 24 Mart’ta ödenmeye devam edeceği belirtildi.

Nota göre birçok ülkede ikramiyeler halihazırda ödenmiş durumda ve banka kalan yargı bölgeleri için herhangi bir değişiklik beklemiyor.

Bloomberg’in aktardığına göre Yönetim Kurulu Başkanı Axel Lehmann ve İcra Kurulu Başkanı Ulrich Koerner da ayrı bir notta, “Birçoğunuzun son 48 saat içinde Credit Suisse’in geleceğine ilişkin medyada yer alan yoğun haberleri takip ettiğinizi ve bunun neden olduğu muazzam belirsizlik ve stresi gördüğünüzü biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Lehmann ve Koerner, önümüzdeki dönemde hangi pozisyonun bu durumdan etkilenebileceğini belirlemek üzere çalışacaklarını ve ‘piyasa uygulamalarına uygun olarak kıdem tazminatı sağlamaya devam etmeyi amaçlayacaklarını’ kaydetti.

‘Her zamanki gibi faaliyet göstermeye devam edeceğiz’

Notta, “Birleşmenin 2023 yılı sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz ve bu tarihe kadar müşterilerimize hizmet vermeye odaklanarak ‘her zamanki gibi’ faaliyet göstermeye devam edeceğiz” denildi.

Küresel finans piyasalarında kriz devam ederken uzun süredir diken üstünde olan Credit Suisse’in rakibi UBS Group AG tarafından satın alınması konusunda geçen hafta sonu anlaşmaya varılmıştı.

İsviçreli banka, kapsamlı devlet garantileri ve likidite hükümleri içeren bir hisse senedi anlaşmasıyla rakibine 3.3 milyar dolar ödeyecek.

İki bankanın hisseleri de çakıldı

Öte yandan pazartesi günü borsaların açılışıyla iki bankanın hisselerinde de düşüş yaşandı. UBS hisselerinde yüzde 12’lik düşük kaydedilirken Credit Suisse hisseleri yaklaşık yüzde 64 düştü ve 0.68 İsviçre frangından işlem gördü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.