AnasayfaEkonomiSon dakika gelişmesi: Konteyner ve prefabrik yapı ihracatına 3 ay yasak
Son dakika gelişmesi: Konteyner ve prefabrik yapı ihracatına 3 ay yasak
Ticaret Bakanlığı, depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatını 3 ay yasakladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 17 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 3 milyar 39 milyon dolar azalarak 122 milyar 599 milyon dolara geriledi.
İnci Holding, çevre dostu ürün ve hizmet tedarikçileri ile çevre dostu ürünleri tercih eden tüketicileri bir araya getiren AZKarbon adlı dijital pazaryerini hayata geçirdi. AZKarbon ile karbon ayak izini azaltmak isteyen tüketiciler, sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojik ürün ve hizmetlere ulaşabilecek.
Halkbank ve Vakıfbank’tan sermaye artırım kararı geldi. Bu kapsamda Sermaye Halkbank’ta 30 milyar, Vakıfbank’ta 32 milyar TL, Ziraat Bankası ise 45 milyar TL'ye yükseltiyor.
Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, emeklilik başvurularıyla ilgili süreç başlayacak. Yasa kapsamındakiler emekli olabilmek için mevcut iş yerlerine "emeklilik" gerekçesiyle işten ayrılma başvurusu yapacak. İşverenin işten ayrılış bildiriminin ardından, EYT'liler e-Devlet üzerinden emeklilik için kolayca başvurabilecek. İşte EYT'lilerin yol haritası.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşların akıllı telefonlarının şarjlarının kısa sürede bitmesi nedeniyle tuşlu telefonlara ilgi arttı. Akıllı telefonların şarjları en fazla 2 günde biterken bu süre tuşlu telefonlarda bir haftayı buluyor.