AnasayfaGündemAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Depremzede çocukların cemaatlere verildiği iddiası doğru değil
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Depremzede çocukların cemaatlere verildiği iddiası doğru değil
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Depremzede çocuklar cemaatlere verildi iddiası’ başlıklı haberlerle ilgili bir açıklama yayımladı. Haberde bahsi geçen adreste ‘savaş mağduru Suriyeli kadınlar ile çocuklarının olduğu ve herhangi bir istismarın söz konusu olmadığı’ belirtildi.
‘Depremzede çocuklar cemaatlere verildi iddiası’ başlıklı haberlerle ilgili bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şunları aktardı:
“Haberde bahsi geçen konu ile ilgili olarak 10.02.2023 tarihinde belirtilen adrese kolluk ve Beykoz Sosyal Hizmetler Merkezi (SHM) ekiplerimizle hane ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yapılan tespit neticesinde hanede kalan refakatsiz konumda olan herhangi bir çocuğa rastlanılmamış olup hanede kalanların Suriye’deki savaşta eşlerini kaybeden yabancı uyruklu kadınlar ile çocuklarının olduğu, çocuklar açısından herhangi bir ihmal ve istismar bulgusunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Hane ziyareti sonrasında ailelere Bakanlığımız hizmetleri ve bu hizmetlere ihtiyaç duymaları halinde temas kurabilecekleri iletişim kanalları ile ilgili gerekli bilgilendirme de yapılmıştır.”
Sosyal medyada depremde yıkılan binada bulunan bir fotoğrafın enkaz altında bulunan aileye ait olduğu iddia edildi. Görüntü birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Ancak fotoğraf karesinin yabancı bir ilaç firmasının üzerindeki görsel olduğu ortaya çıktı.
Deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için çalışmalar başladı. Bölgede yıkılan binaların yeniden yapılması için harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşaat sektörünün temsilcileriyle Gaziantep’te bir araya gelerek yeniden inşa sürecini anlattı.
Son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oluyor. Yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir" dedi.
Diyarbakır'da depremde 1 bloku yıkılan, 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi ile ilgili soruşturma sürerken, kolonlarının kesildiği ileri sürülen alt kattaki spor salonuna ait olan havuzun görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, havuzun bulunduğu kısımda kolonun olmadığı görüldü.