AnasayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 7 ülkenin büyükelçisi değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 7 ülkenin büyükelçisi değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve yeni büyükelçi atamalarına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, İran, Gana, Portekiz, Angola, Etiyopya ve Kazakistan büyükelçileri değişti.
Bazı büyükelçilerin merkeze alınması ve yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre 7 ülkenin büyükelçisi değişti.
7 BÜYÜKELÇİLİKTE GÖREV DEĞİŞİMİ
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Ümit Yalçın merkeze alınırken yerine Osman Koray Ertaş,
İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Derya Örs merkeze alınırken yerine Hicabi Kırlangıç,
Gana Cumhuriyeti Büyükelçisi Özlem Gülsün Ergün Ulueren merkeze alınırken yerine Hüseyin Güngör,
Portekiz Cumhuriyeti Büyükelçisi Lale Ülker merkeze alınırken yerine Murat Karagöz,
Angola Cumhuriyeti Büyükelçisi Alp Ay merkeze alınırken yerine Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Ufuk Ekici,
Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Yaprak Alp merkeze alınırken yerine Berk Baran atandı.
Ufuk Ekici’nin Angola Büyükelçiliğine atanması sonucu boşalan Kazakistan Büyükelçiliği’ne ise Mustafa Kapucu atandı.
Kahramanmaraş merkezli iki depremin en büyük yıkımı yaşattığı Hatay'da çadırkentteki vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul depremine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili de konuştu. Antakya'da karbon elyaf yöntemiyle güçlendirmesi yapılan ve geçirdiği üç depremde de yıkılmayan binayı inceleyen İmamoğlu, bu modeli İstanbul'da da uygulayacaklarını aktardı
Şanlıurfa'da okullar tatil mi sorusunun yanıtını Şanlıurfa Valiliği verdi. Şanlıurfa Valiliği sağanak nedeniyle yarın il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.
İstanbul Sultangazi'de bir cami hocasının kızının düğünü için izin alması üzerine gönüllü müezzinlik yapan 77 yaşındaki Ali Turan ve camiye gelen Faik Uygun arasında 'Yanlış namaz kıldırdın" iddiasıyla tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada Turan, Uygun'u karnından ve göğsünden bıçakladı. Yaralanan Uygun hastanede tedavi altına alınırken, Ali Turan ise tutuklandı.
Özel teknelerin donatımı ve bunları kullanacak kişilerin yeterlikleri, eğitim ve sınavları ile belgelendirilmelerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Güney Afrikalı ünlü rapçi Costa Titch, Johannesburg'da düzenlenen bir müzik festivalinde, konser sırasında fenalaşarak yaşamını yitirdi. 28 yaşındaki rapçinin kesin ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor.