Haniye paylaşımları: Bahçeli ‘vahim sonuçlar’ dedi, Davutoğlu ‘cenaze bilgisi’ verdi…

Hamas lideri Haniye Tahran’da kaldığı konutta öldürülmesi Türkiye siyasetinde de yankı uyandırdı. MHP lideri Devlet Bahçeli ‘vahim sonuçlar doğruacaktır’ paylaşımı yaparken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu cenazeye dair bilgi paylaştı. YRP lideri Erbakan ise Haniye’nin oğluyla telefon görüşmesi yaptı.

Haniye paylaşımları: Bahçeli ‘vahim sonuçlar’ dedi, Davutoğlu ‘cenaze bilgisi’ verdi…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.07.2024
1
A+
A-

Hamas hareketi, İsmail Haniye’nin bu sabah İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini doğruladı. Ölüm haberinin ardından birçok siyasiden konuyla ilgili paylaşımlar yapıldı. 

“VAHİM SONUÇLAR”

Devlet Bahçeli, paylaşımında ‘İsmail Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır.’ ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin paylaşımı şu şekilde;

İsrail’in Gazze’ye ve nihai aşamada Lübnan’a yönelik saldırılarına eş zamanlı olarak İsmail Haniye’nin katledilmesi hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır. Mezkur suikastin İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini yapan kadar siparişi ve ihaleyi veren, destek sağlayan, ortam açan elbette ağır sorumluluk altındadır.

DAVUTOĞLU: CUMA GÜNÜ DOHA’DA…

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Haniye hakkında açıklamalarda bulundu ve cenazenin cuma günü Doha’da kaldırılmasının planlandığını belirtti.

Davutoğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

Gerçek liderler temsil ettiği toplumun kaderini paylaşanlardır. 

2006 yılında ABD yönetimi dahil bütün dünyanın açık ve objektif seçim olarak ilan ettiği son Filistin seçimlerinde parlamentoda çoğunluğu kazanarak Başbakan olarak atanan, İsrail’in 2009, 2012 ve 2014 saldırılarında işgale karşı direnişe liderlik eden, son soykırımda üç çocuğu ve dört torunu başta olmak üzere yakın aile fertlerini kaybeden değerli dostum ve kardeşim İsmail Heniyye’nin şehadeti kendisinin uğruna hayatını verdiği Filistin halkıyla olan kader ortaklığının işaretidir. 2012 yılında İsrail uçakları Gazze’yi bombalarken evinde görüşüp oradan Şifa hastanesine gittiğimde onun cesaret ve metanetine şahit olmuştum. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti sonrası İstanbul’da görüştüğümüzde “onların diğer Filistinlilerden farkı yok, şehadetleri mübarek olsun” demişti. Geçtiğimiz hafta telefonda görüştüğümüzde de Gazze soykırımına ve Netanyahu’nun ABD kongresindeki konuşmasına  karşı aldığım tavır için teşekkür etmişti. Bu sabah Halid Meşal ile görüştüm ve taziyelerimi ilettim. Cenazenin Cuma günü Doha’da kaldırılmasını planladıklarını iletti. Allah şehadetini kabul eylesin ve kahraman Gazze halkının zaferine vesile kılsın.

ERBAKAN’DAN HANİYE’NİN OĞLUNA TAZİYE TELEFONU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “İnna lillahi ve inna ileyhi raciun. Gazze mücadelesinde dört oğlu, dört torunu ve kız kardeşini şehit veren Hamas Lideri İsmail Haniye’nin siyonist İsrail tarafından Tahran’da şehit edildiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mücahit İsmail Haniye’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet, kahraman Filistin halkına başsağlığı dilerim” dedi.

Erbakan, İsmail Haniye’nin oğlu Abdüsselam Haniye’yi de telefonla arayarak taziyede bulundu. Erbakan görüşmede, ”Merhum İsmail Haniye büyük bir mücahid ve büyük bir kahramandı. Cenab-ı Allah İsmail Haniye büyüğümüze şimdi de şahadet makamını nasip etti. Rabbim kendisine cennetinde en yüksek makamları nasip eylesin. Cenab-ı Allah kendisini ve Filistinli şehitlerimizi Peygamber Efendimiz’e (SAV) komşu eylesin. Zalim İsrail’e karşı direnen kardeşlerimize de en büyük zaferleri nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Abdüsselam Haniye ise taziye görüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

”Taziyeniz için size ve Yeniden Refah Camiasına çok teşekkür ediyorum. Her zaman varlığınızı yanımızda hissettiğimizi ifade etmek istiyorum. Babam inandığı dava uğrunda şehadete yürüdü Elhamdülillah. Rabbim kendisini, sizin de bizim de Hocamız olan Erbakan Hocamıza komşu eylesin. Rabbim babamı da Erbakan Hocamızı da Efendimize komşu eylesin. En kısa zamanda inşallah kucaklaşmak temennisi ile tekraren taziyeniz için şükranlarımı sunuyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.