Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye’ye felaketi yaşattı. Binlerce kişi yaşamını yitirdi, on binlerce kişi yaralandı. 10 kentte büyük yıkıma neden olan depremlerde, bir ilçede hiç bina yıkılmadı. O ilçe Hatay’ın Erzin ilçesi. Erzin’in belediye başkanı Ökkeş Elmasoğlu, “Kendi adıma bu konuda hiçbir şekilde taviz vermedim” dedi.
İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), sosyal medya uygulamalarına erişimin 5651 sayılı kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından kısıtlandığını belirterek, yetkililerden bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin ardından Doğu Akdeniz'de kıyıları etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin depremzedelere verilen 10 bin liralık yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını, kamu alacakları için 6 Şubat'tan itibaren bölgede hiçbir haciz gerçekleştirilmediğini bildirdi.