İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 2 depremden sonra, depremzedelerin kullanabilecekleri tahliye noktaları hakkında açıklama yaptı. Oluşturulan bu noktalara tahliye talebiyle başvuranların tahliyesi yetkililerce belirlenecek olan en uygun vasıtalarla sağlanacak.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Kızılay, profesyonel ekiplerini ve gönüllülerini deprem bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay ekipleri temel beslenme ihtiyacı bulunduğu bilgisi alınan 5 ilde 1648 köye kara yolu, off road gönüllüleri ve TSK’ya ait helikopterlerle yardım ulaştırdı.
Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta iş insanları, sanayi ve ticarette de büyük bir depremin kapıda olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 10 bin binanın yıkıldığı depremin ardından çalışanların göç ve can kaybı nedeniyle yüzde 20'sinin işine geri dönebildiği kaydedilirken, bir an önce bölgeye ilçe bazlı teşvikler verilmez ise 40 yıl geriye gidileceği...
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle doğal gaz boru hatlarında meydana gelen hasarın giderilmesi için Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Meclis, bugünden itibaren önemli konuların ele alınacağı yoğun bir gündeme imza atacak. TBMM Genel Kurulu, çevreye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi ile Afet Yeniden İmar Fonu kurulmasını öngören kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.