Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da eğitim ve öğretime başlama tarihinin 13 Mart'a ertelendiğini açıkladı.
Türkiye’de son 5 ayda gerçekleşen yağışlar 63 yılın en düşüğü seviyesinde oldu. Yağışlar tüm bölgelerde mevsim normallerinin altında gerçekleşirken Prof. Dr. Doğanay Tolunay ülkenin nasıl bir yaz geçireceğini Sputnik’e değerlendirdi. Tolunay, yağışların bahar aylarında mevsim normallerine çıksa dahi barajların dolmasına yetmeyebileceği görüşünde.
Kalp rahatsızlığı nedeniyle dün akşam saatlerinde hastaneye kaldırılan İYİ Parti lideri Meral Akşener, tedavisinin ardından taburcu edildi. İYİ Parti kurmayları, Akşener'in sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yüksek Seçim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı başvurularını kabul etti. Yapılan incelemede, 14 Mayıs seçimlerinde aday olmak için iki isminde evraklarında herhangi bir eksiklik bulunmadığı tespit edildi.
AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Artçı sarsıntılar devam edecek. Bir bölümü 6 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor. 4 ayda kaydettiğimiz deprem sayısını 13 günde kaydettik. Her 3-4 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor" dedi.