Genel olarak birçok insan diş problemi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bunlardan biri ise dişlerin çürük olması. Bu durumda ise bir hekim tarafından uygulanacak olan tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır ve kanal tedavisi ne kadar sürer, tekrar yapılabilir mi soruları sıklıkla araştırılıyor. Peki, Kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kanal tedavisi ne kadar sürer, tekrar yapılabilir mi?
Kanal tedavisi merak edilen konular arasında yer alıyor. Birçok insanın araştırdığı kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır ve kanal tedavisi ne kadar sürer, tekrar yapılabilir mi soruları gündeme geliyor. Kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır ve kanal tedavisi ne kadar sürer, tekrar yapılabilir mi merak ediliyor. Kanal tedavisi nedir, nasıl yapılır? Kanal tedavisi ne kadar sürer, tekrar yapılabilir mi? Detaylar haberimizdedir…
KANAL TEDAVİSİ NEDİR?
Kanal tedavisi, çürümüş ya da enfekte olmuş dişi kurtarmak amacıyla yapılan bir uygulamadır. Her diş çürüğüne endodonti tedavisi (kanal tedavisi) uygulanmaz. Diş çürüğüne dolgu ile müdahalenin yetersiz kaldığı durumlarda, iltihaplanma varsa, diş çürüğü ilerlediyse, acılı ve ağrılı ise diş kanal tedavisi yöntemi uygulanır.
KANAL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?
Ağrıyan veya çürüyen her dişe kanal tedavisi uygulanmaz. Tedavi yapılabilmesi için bakterilerden kaynaklı ve hafif ağrı ile belirti gösteren ya da hiç ağrı yapmayan bu çürükler sadece dolguyla tedavi edilir. Diş bu aşamada tedavi edilmezse bakteriler dişin özüne ilerleyerek iltihaplanmaya neden olur. Bu durumda kanal tedavisi yöntemi uygulanır.
Kişinin kanal tedavisine ihtiyacı olduğunu gösteren bazı belirtiler vardır. Bunlar:
KANAL TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?
Kanal tedavisi yapılacak dişin özü canlı ise ve kişinin genel bir sağlık problemi yoksa eğer tedavi yapılmadan önce antibiyotik kullanmaya gerek duyulmaz. Bununla beraber, enfeksiyonun ileri olduğu durumlarda ve diş hassasiyeti durumunda hekim tarafından antibiyotik verilebilir. Kanal tedavisi kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda ise ek işlemler gerekebilir. Bu durumda hekiminiz size işlemlerle ilgili bilgilendirme yapar.