AMB üyesinden faiz mesajı! Artış döngüsü devam edecek

Bloomberg HT’nin haberine göre Avrupa Merkez Bankası Üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos faiz arttırımı konusunda önemli açıklamalar yaptı. Hernandez de Cos, son açıklanan enflasyon projeksiyonlarının gerçekleşmesi durumunda faiz artış döngüsünün devam edeceğini söyledi.

AMB üyesinden faiz mesajı! Artış döngüsü devam edecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.04.2023
3
A+
A-

Bloomberg HT‘de yer alan habere göre Washington’daki Brookings Enstitüsü’nün bir etkinliğinde konuşan etkinlikte konuşan De Cos, faiz artışlarının devam edeceği mesajını verdi.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyonun yılın geri kalanında yüksek kalmaya devam edeceğini belirten De Cos “Eğer Mart ayındaki baz senaryomuz işlerse enflasyonist baskılarının bittiğinden emin olmak için faiz artışları devam edecek. Ancak verilere bağlı olarak hareket etmek belirsizlik ortamında daha önemli hale geldi” ifadesini kullandı.

Yetkililer sıkılaştırmanın henüz bitmediği görüşünde

Geçen Temmuz ayından beri toplam 350 baz puanlık artış yapan AMB yetkilileri faiz artışlarının ne kadar süre devam edeceği konusunu değerlendiriyor. De Cos AMB’nin finansal istikrarı sürdürmek için gerekeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Avrupa bankacılık sektörü dirençli

Her geçen gün daha fazla banka yetkilisi faiz artışlarının sonuna yaklaşıldığı sinyali veriyor. Ancak Klaas Knot ve Boris Vujcic gibi şahin yetkililer ise sıkılaştırmanın henüz bitmediği görüşünde. De Cos konuşmasında Avrupa bankacılık sektörünün dirençli olduğunu da dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.