Ahbap’a çadır satan Kızılay’a Akşener’den zehir zemberek sözlerle tepki: Yazıklar olsun

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Kızılay’ın, şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı iddialarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den sert tepki geldi. Akşener, “Türk Kızılay’ını, paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, bin bir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkum ettiniz. Yazıklar olsun!” ifadelerini kullandı.

Ahbap’a çadır satan Kızılay’a Akşener’den zehir zemberek sözlerle tepki: Yazıklar olsun
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.02.2023
6
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 44 binden fazla kişi yaşamını yitirirken, 11 ilde çok sayıda bina yerle bir oldu. Depremlerin ardından Kızılay ve şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği’yle ilgili çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi.

“46 MİLYON LİRAYA ÇADIR SATILDI”

Çadır konusunda eleştirilen Kızılay’ın depremlerin üçüncü gününde Ahbap Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı iddia edildi. Ahbap ve Kızılay cephesinden gelen peş peşe açıklamalarla tartışmalar iyice alevlenirken, tepkiler de gecikmedi.

“TÜRK KIZILAY’INI BİN BİR DÜMEN KURUP İÇİNİ BOŞALTAN BİR ANLAYIŞA MAHKUM ETTİNİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sert tepki gösterdi. Kızılay’ın içinin boşaltıldığını söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı: “‘İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumak, dirençliliğini artırmak ve ızdırabını dindirmek için çalışmak’ anlayışıyla kurulan Türk Kızılay’ını, paranın gücüyle insanını yalnız bırakan, bin bir dümen kurup içini boşaltan bir anlayışa mahkum ettiniz. Yazıklar olsun!”

“KİMİN MALINI KİME SATTINIZ?”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, Kızılay’ın çadır satışı yapamayacağını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Davutoğlu, “Kimin malını kime sattınız? İnsanlar sokakta çaresizce çadır beklerken, Kızılay çadır satışı yapamaz. O çadırlar ücretsiz olarak bölge halkına ulaştırılmalıydı. Bunun adı iş bilmezliktir, akıl tutulmasıdır. Ülkemiz ve asil milletimiz bunu hak etmiyor.” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.