Beyoğlu’ndaki kan donduran olayda 2 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet!

Beyoğlu’nda yalnız yaşayan kadını darbedip parasını aldıktan sonra domuz bağı yöntemiyle boğarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan iki şüpheli hakkında, “Kasten öldürme” ve “Nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış hapis ve 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Beyoğlu’ndaki kan donduran olayda 2 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.03.2023
0
A+
A-

Beyoğlu‘nda cezaevinden iki yıl önce çıkan Aysel Bozkurt (63), evinde domuz bağı yöntemiyle boğularak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca tamamlandı.

PANDEMİDE DENETİMLİ SERBESTLİĞE NAKLEDİLDİ

İddianamede Aysel Bozkurt’un 4 Haziran 2022’de ikametinde ölmüş olabileceği yönünde polise haber verildiği anlatıldı. Bozkurt’un 2007 yılında öldürme suçundan mahkum olduğu, 21 Temmuz 2020 tarihinde pandemi nedeniyle cezaevinden denetimli serbestliğe nakledildiği kaydedildi. Polis, Aysel Bozkurt’un mahkum olduğu olaydaki şikayetçilerin öldürme olayıyla herhangi bir bağlantılarının olduğuna dair bir delile rastlamadı.

ŞÜPHE ÜZERİNE DURDURULAN ŞAHIS İTİRAF ETTİ

Ölü muayene tutanağına göre maktulün yerde yüz üstü vaziyette, ellerinin sırtından, ayaklarının ve boynunun bağlı olduğunun belirlendiği anlatılan iddianamede, şüphe üzerine durdurulan Mehmet Solmaz‘ın üzerinde iki telefon ele geçirildiği, yapılan incelemede bu telefonlardan birinin maktulün kullanmış olduğu belirlendi. Bunun üzerine gözaltına alınarak ifadesi alınan Mehmet Solmaz

AĞZINI BEZLE KAPATMIŞLAR

İKİ SUÇTAN AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAKLAR

Şüphelilerin “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme”, “Silahla birden fazla kişi tarafından konutta gece vakti yağma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapisleri talep edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacaklar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
Bu haber Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanmış olup habere Haberler.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı Demirören Haber Ajansı kurumudur.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.