CHP MYK Toplantısı Hatay’da gerçekleştirildi! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘liyakat’ vurgusu

CHP, MYK Toplantısı’nı Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay’da gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada ‘liyakat’ vurgusu yaptı.

CHP MYK Toplantısı Hatay’da gerçekleştirildi! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ‘liyakat’ vurgusu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.02.2023
3
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK Toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Hatay’da yapıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, “Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken zamanında talimatların verilmediğini, talimatların yerine getirilmediğini gördük” ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“- Devlette yükselmek sıradan bir olay değildir. Devlette belli makamlara gelmek sıradan bir olay değildir. Önce pişersiniz önce deneyim kazanırsınız, sorunları görürsünüz aşama aşama yükselirsiniz.

– Her yükseldiğinizde yerine yeni bir arkadaşınız gelir ve o arkadaşınız da o aşamayla yükselir. Dolayısıyla devlet memurluğundan başlayıp yükseldiğiniz her süre içinde deneyimi ve birikimi de beraber taşırsınız.

– Devlette liyakati yok ettiğimiz zaman devlette çürüme başlar. Çünkü tepeden getirdiğiniz bir kişi aşağıda bürokrasiyi de dağıtıyorsa ülke sorunlarına kilitlenemez ve sorunların ne olduğunu bilemez.

– Bir sorunla karşılaştığında o sorunu nasıl çözeceğini de bilemez. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken zamanında talimatların verilmediğini talimatların yerine getirilmediğini gördük.

– Devlet nefes almazsa sorunları çözemez. Devletin nefes alması demek her soruna bürokrasinin kilitlenmesi demektir. Sorun karşısında eğer bürokrasi sessizliğini koruyor ve bir yerden talimat gelip ancak harekete geçebiliyorsa o zaman devlet nefessiz kalıyor demektir. Devletimiz güçlü ama o güçlü devletimizin nefes alması lazım.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.