CHP’li Deniz Yavuzyılmaz açıkladı: Bakanlık o şirketin lisansını iptal etmişti… Aksi çıktı

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, söz konusu altın madenine Enerji Bakanlığı’nın verdiği 6 ruhsatın iptal edilmediğini duyurdu.

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz açıkladı: Bakanlık o şirketin lisansını iptal etmişti… Aksi çıktı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.02.2024
1
A+
A-

CHP’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımda, Erzincan İliç’te bulunan altın madeniyle ilgili önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Yavuzyılmaz, maden ocağında yaşanan felaketin ardından, Enerji Bakanlığı’nın maden işletmecisine verdiği 6 ruhsatın hala iptal edilmediğini belirtti.

Konuya ilişkin resmi teknik raporlarla desteklenen bu bilgi, “Bir AK Parti klasiği” olarak nitelendirilirken, maden ocağının çevre izni ve lisansının iptal edilmesine rağmen, Enerji Bakanlığı’nın ruhsatları iptal etmediği gerçeği de gündeme taşındı. Bu durum, Anagold’un %80 ortağı olan SSR Mining şirketine ait resmi teknik raporlarla doğrulandı. Yavuzyılmaz’ın paylaşımıyla birlikte, maden ocağıyla ilgili mevcut durum ve Enerji Bakanlığı’nın aldığı kararlar yeniden kamuoyunun dikkatine sunulmuş oldu.

Yavuzyılmaz’ın paylaşımı şöyle:

“Bir AK Parti klasiği. Erzincan İliç’te Anagold’un işlettiği altın madeninde yaşanan felaket sonrası; İşletmenin çevre izin ve lisansının iptal edildiği açıklanmıştı. Ancak Enerji Bakanlığının verdiği 6 ruhsatın iptal edilmediğini tespit ettik. Kaynak: Anagold’un %80 ortağı olan SSR Mining şirketine ait resmi teknik rapor.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.