Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman Yeni Afet Konutları Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.03.2023
4
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar:

Gece gündüz çalışıyoruz, Ulaştırma Bakanımız burada ilk günden beri koordinasyonu yürütüyor. Tüm ekiplerimiz ilk günden beri burada çalışıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Arama kurtarma çalışmalarının yerini zamanla enkaz kaldırma çalışmaları aldı. Çadırdan konteynera kadar tüm barınma imkanlarını seferber ettik. 2,5 milyon insanımızı misafir ediyoruz. Depremden hasar alan illerimizin tamamında konteyner sayımızı 100 bine çıkaracağız. Hasarsız ve az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başlandı.

Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız

Deprem bölgesinde ilk yılda 319 bin konut inşa edeceğiz. Adıyaman’da 50 bin ev, 23 bin köy evi inşa edeceğiz. Evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen hiçbir Adıyamanlı kardeşimizi mağdur etmeyeceğiz. Her bir kardeşimizi yeni yuvasına mutlaka kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm ile diğer alanları da güvenli hale getireceğiz.

Vatandaşlarımıza yaptığımız ödemelerle destek oluyoruz

Yapım sürecini başlattığımız konut ve köy evi sayısı 56 bine ulaştı. 500 bin konut ve 1 milyon alt yapılı arsa projemizin deprem bölgesini kapsayan kısmıyla ilgili çalışmaları yürütüyoruz. Deprem gününden beri vatandaşlarımıza çeşitli kalemlerde yaptığımız ödemelerle destek oluyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.