İstanbul teyakkuzda! Fırtına şiddetini artırdı, Galata Kulesi güvenlik çemberine alındı

İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı ve fırtına akşam saatlerinde kendini gösterdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle Galata Kulesi’nin seyir terasında bulunan korkuluklar koptu. Kulenin etrafı şeritlerle çevrilerek, güvenlik çemberine alındı. Öte yandan yarın daha yoğun olarak etkisini sürdürecek olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi, motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı. İBB Başkanı İmamoğlu ve Vali Yerlikaya da zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul teyakkuzda! Fırtına şiddetini artırdı, Galata Kulesi güvenlik çemberine alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.02.2023
3
A+
A-

Meteoroloji, AKOM ve Valiliğin ardından İstanbul’da günlerdir beklenen kar yağışı pek çok ilçede akşam saatlerinde başladı. Öte yandan şiddetli fırtınanın da beklendiği İstanbul’da okullar Pazartesi günü tatil edildi, vatandaşlar zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı.

GALATA KULESİ’NİN KORKULUKLARI KOPTU

Akşam saatlerinde fırtına ve kar yağışı nedeniyle Galata Kulesi’nin 8. katında yer alan seyir terasında bulunan demir korkuluklar koptu. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Galata Kulesi’nden sarkan demir parçaları halatlarla sabitlendi. Fırtına nedeniyle demirlere müdahale edilemezken, bağlanan demir parçalarının hava şartlarının elverişli olması durumunda alınacağı öğrenildi.

VALİ YERLİKAYA: ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden bir kez daha vatandaşlara seslendi. Yerlikaya, açıklamasında “Kıymetli Hemşehrilerim, saat 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Lütfen saat 17.00’den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: YARIN YOĞUN YAĞIŞ BEKLİYORUZ

İmamoğlu ise, “AKOM’dan az evvel aldığım bilgiye göre, kar gece yarısı artacak. Okulların ve velilerin organize olması adına, bir an önce karar alınması önemli. Araç yoğunluğu arttıkça karla mücadele zorlaşmakta. Yarın yoğun yağış bekliyoruz, zorunlu olmadıkça özel araçla trafiğe çıkmayınız.” ifadelerini kullandı.

MOTOSİKLET VE KURYELERE YASAK

Vali bir sonraki paylaşımında ise şunları söyledi: “Kıymetli hemşehrilerim, saat 18.00’den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir.”

ÇOK SAYIDA UÇUŞ İPTAL

THY, 6 Şubat Pazartesi günü İstanbul’da beklenen hava muhalefeti nedeniyle toplam 170 seferinin iptal edildiğini duyurdu. Pegasus Hava Yolları de Sabiha Gökçen varışlı tüm uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.