İstanbul’da kar yağışı başladı: Meteoroloji sarı kodlu uyarı yaptı

İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı. Anadolu Yakası’nda Beykoz, Çamlıca, Pendik, Çekmeköy ve Kartal’da etkisini gösteren kar yağışı Avrupa Yakası’nda ise Silivri, Beylikdüzü ve Çatalca’da etkili oluyor.

İstanbul’da kar yağışı başladı: Meteoroloji sarı kodlu uyarı yaptı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.02.2023
1
A+
A-

İstanbul için sarı kodlu uyarı yapan Meteoroloji, kar yağışının bu akşam etkisini artıracağını duyurdu. İstanbul Valiliği, karla mücadelede 11 bin 130 personelin görev yapacağını duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kar yağışına karşı alınan tedbirleri açıkladı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’a giriş yapan kar yağışı Çekmeköy, Pendik, Silivri, Kartal, Beylikdüzü, Çatalca ve Çamlıca’da etkili oluyor. Silivri’de beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Kar yağışı özellikle Danamandıra, Kadıköy, Çayırdere mahallelerinde etkili oldu.

Öte yandan kar yağışı Üsküdar’da Çamlıca Tepesi’nde etkisini gösterdi. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini arttırması bekleniyor.

Ekrem İmamoğlu tedbirleri açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beklenen kar yağışına karşı alınan tedbirleri açıkladı.

Silivri. çatalca ve arnavutköye’den giriş uyapan bir hava akımı var. yağmur ve karla karışık yağmurla başladı gün ama ilerleyen saatlerden kara dönüşeceği noktalar oldukça fazla.

Öğleden sonra başlayacak ve gece bhpoyunca fırtına devam edecek. 60-90km saatte bir fırtına ile kuvvetli kar yağışiı bekleniyor. hissedilen derecenin -5 ile -7’lere kar düşmesi bekleniyor.

Mümkünse toplu taşımanın kullanılması önemli bir uyarıdır. pazartesi dahil fırtına ile devam edecek.

Kuzey ve batısında yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam ediyor süreç. pazartesi sabahına yağmura dönük ancak akşam saatlerine doğru kara dönecek.

İstanbul’da yoğun bir çalışma var. 9649 personel görev başında. metrobüs yoluna özel kar küreme araçları görev yapacak. metro istasyonlarında etkili bir hizmet içerisinde olacak. vatandaşlarımızın konforunu düşünüyoruz. 40 noktada kumanya ve mobil dğıtım gerçekleşecek.

Kar küreme ve tuzlama ekipleri bizim sorumlu olduğumuz yol ağında 598 müdahale noktasında hazır bekliyor olacaklar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.