Pınar Gültekin davasında karar açıklandı

Muğla’da, üniversiteli 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i boğduktan sonra varile koyup yakan tutuklu sanık 33 yaşındaki Cemal Metin Avcı ve kardeşi tutuksuz sanık Mertcan Avcı’nın yargılanmalarına İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi’nde devam edildi.

Pınar Gültekin davasında karar açıklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.03.2023
1
A+
A-

Davada sanık Cemal Metin Avcı hakkında ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında ise ‘suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme’ suçunda 4 yıl hapis cezası verildi.

Kararın ardından Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, “Biz yaklaşık 2 yıldır mücadele veriyoruz. Burada gençliğinin baharında katledilmiş bir cinayet vardı. Biz haksız tahrik uygulanamaz dedik, bu toplumun tüm kesimlerini rahatsız eden bir karardı. ‘Canavarca hisle öldürme’ yok denilmişti. İtirazımız doğrultusunda ikinci duruşmada İstinaf Mahkemesi haklı buldu. TCK’nın 82’nci maddesine göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.