Son Dakika: Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 672’ye yükseldi

Son dakika: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6’lık depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. İçişleri Bakanı Soylu, felaketin 12. gününde toplam can kaybının 39 bin 672’ye yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak açıklandı.

Son Dakika: Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 672’ye yükseldi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.02.2023
4
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 12. güne girildi. Asrın felaketi Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı. Deprem Elazığ’da da hasara neden oldu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR

Depremde yaşanan can kayıplarına ilişkin son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayatını kaybedenlerin sayısının 39 bin 672’ye yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 108 bin 68 olarak açıklandı.

Bakan Soylu’nun açıklamaları şöyle:

Depremin ilk saatlerinden itibaren buradayız birçok arkadaşımızla beraber. Bu ağır deprem sürecindeki yaralı sarabilmek için hep birlikte burada bir mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Antakya’dayız şu anda. Biraz önce Osmaniye’deydik. Her bir bölgedeki çalışmaların koordinasyonu, genel değerlendirme yapıp anlık koordinasyonu gerçekleştirmek için tüm arkadaşlarımızla değerlendirme içerisindeyiz.

“ARAMA KURTARMA YAPILAN BİNA SAYISI 20 BİNİN ÜZERİNDE”

Depremin ilk meselesi arama kurtarmadır. Şunu bir rakam olarak söyleyebilirim. Sadece arama kurtarma yapılan bina sayısı 20 binin üzerindedir. 82 bina da ağır hasar kodu konulmuştur. 10 ilde yaptığımız hasar tespitlerinde hemen hemen yarı orandayız. 82 bina hem yıkılmış hem ağır hasar olmuş hem de acil yıkılacak koduyla kodlanmıştır. Tabii bununla birlikte aynı zamanda şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik.

Ayrıntılar geliyor…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.