Üsküdar sahildeki kaçak kafelerin engellenmesine ilişkin video çeken gence işletmecilerden müdahale: Burası kamu malı, sizin değil…

İBB’nin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak sahilindeki kafelerle ilgili video çeken bir genç, işletmeciler tarafından engellendi. Video çekmesi ve konuşması engellenen genç, işletmecilerin İBB’yi haklı bulan mahkeme kararına rağmen gösterdiği belgelere, “Burası kamu malı, sizin değil” diyerek karşılık verdi.

Üsküdar sahildeki kaçak kafelerin engellenmesine ilişkin video çeken gence işletmecilerden müdahale: Burası kamu malı, sizin değil…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.04.2023
3
A+
A-

İBB’nin imara aykırı olduğu için yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak sahilindeki kafeler için Üsküdar Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girerek yıkıma engel olmuştu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Üsküdar’daki kaçak kafelerle ilgili yıkım kararının, ‘İmar Barışı’ kapsamında verilen ‘Yapı kayıt belgesi’ gerekçe gösterilerek engellendiğini belirterek “Yapı kayıt belgesi yıkım kararının uygulanmasına engel olamaz” açıklamasını yapmıştı.

Yıkıma ilişkin tartışmalar sürerken “Mimar Türkiye Simge Goorany” isimli kullanıcı kaçak yapıların bulunduğu alana gitti. Bölgede video çeken Goorany, işletme sahipleri tarafından “Burası kaçak değil” denilerek tepki gördü.

https://twitter.com/gokcebugra/status/1647244104890187776

Goorany, “2019 yılında bu yapılar imar affıyla yapı belgesi alabiliyor. İBB yönetime geldikten sonra bu karara itiraz ediyor. Erdoğan daha dün bir açıklama yaptı. Hemen bir gün sonra biz gördük ki burası hala polisler tarafından kuşatma altında. 6 Ninsan 2023, mahkeme İBB’yi haklı bulmuş, bu kafelerin burada kalamayacağına dair net bir karar vermiştir” ifadelerini kullandı. Bu esnada da işletme sahipleri “Bu yanlış yalnız… Burası kaçak değil, ben söyleyeyim size” dedi. İşletme sahibi daha sonra dükkanın tapusunu göstererek duruma itiraz etti. Mimar Goorany da “Burası kamu malı, sizin değil, kamunun yani” diyerek yanıt verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.