Millet İttifakı’nın 5 ortağı bugün toplanıyor! Cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’dan kalkmasının ardından Millet İttifakı’nın liderleri bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun açıklayacağı öğrenilirken, aday tanıtımının ise 10 Mart’tan sonra yapılacağı ifade ediliyor.

Millet İttifakı’nın 5 ortağı bugün toplanıyor! Cumhurbaşkanı adayını açıklayacaklar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.03.2023
2
A+
A-

6’lı Masa’nın 5 ortağı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz ederek ayrılmasının ardından önceki gün bir araya gelerek yola devam kararı aldı. Bugün yine Akşener’siz olarak saat 14.00’te toplanacak olan 5 lider, cumhurbaşkanı adayını ve geçiş süreci yol haritasını açıklayacak.

KARAMOLLAOĞLU AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı adayının Saadet Partisi Genel Merkezi önünde, ittifakın “en yaşlı lideri” olduğu gerekçesiyle Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından ilan edilmesi bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından CHP Genel Merkezi’ne geçecek. Ayrıca ittifakın yol haritasını cumhurbaşkanı adayının açıklaması bekleniyor.

TANITIM 10 MART’TAN SONRA

Adaylık tanıtımı ise 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’i feshetmesinden ve YSK’nin belirleyeceği seçim takviminden sonra, birkaç gün içinde yapılacağı belirtiliyor. Aday tanıtım toplantısının, yaşanan deprem felaketi nedeniyle müzikli olmayacağı kaydediliyor.

AKŞENER TOPLANTIYA KATILMAYACAK

5 LİDERDEN “BİRLİKTELİK” VURGUSU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in altılı masadan ayrılmasının ardından; CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti liderleri, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde önceki gün Akşener olmadan ilk kez toplandı. Yaklaşık 4.5 saat süren toplantıda, liderler yaşanan süreci ve gelinen noktayı değerlendirdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada birliktelik vurgusu yapılarak “Düne ve bugüne sıkışmadan, ‘Yarının Türkiyesi’ni inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir” denildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.