Fitch Başekonomisti Bloomberg HT’ye konuştu: ABD’de hâlâ resesyon bekliyoruz

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton Bloomberg HT’ye Eylül-Ekim ayı gibi ABD’de hâlâ bir resesyon beklediklerini söyledi.

Fitch Başekonomisti Bloomberg HT’ye konuştu: ABD’de hâlâ resesyon bekliyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.04.2023
1
A+
A-

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton Ciner Medya ABD Temsilcisi Ali Çınar’ın sorularını cevapladı.

Tahminlerde pozitif yönlü bir güncelleme olduğunu söyleyen Coulton, Eylül-Ekim ayı gibi ABD’de halen bir resesyon beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bir yıllık öngörünüm de iyi bir yukarı yönlü güncelleme oldu. Üç farklı faktör vardı; bunlardan bir tanesi Çin’de pandemi kısıtlamaların kaldırılmasıyla Çin’deki tüketicilerin ve hizmetler sektörünün geri dönmesi oldu. İkinci pozitif faktör geçen yılın sonunda doğalgaz krizi endişelendirmişti. Ciddi anlamda krize yol açabileceğini söylemiştik ama korktuğumuz kadar kötü gerçekleşmedi. Üçüncü faktör ise ABD’deki tüketicilerin sürpriz bir şekilde direnç göstermesi”

Toparlanmayı 2024 yılında beklediklerini de sözlerine ekleyen Coulton, “Biz ABD’den bir hâlâ bir resesyon bekliyoruz, Eylül-Ekim gibi başlayacak. ABD’deki yavaşlama gelişmekte olan ülkeleri etkileyebilir. Euro Bölgesi’nde de yavaşlama bekliyoruz. 3-5 yıl içerisinde merkez bankaları zorlu bir süreçten geçecek, 2024 yılı içerisinde toparlanma olmasını bekliyoruz” diye ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.