HDP’den Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj! Kendisini görüşmeye bekliyoruz

Millet İttifak’ının adayını açıkladığı sırada HDP’den çok önemli bir açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapıyı açtı. Sancar “Hayırlı olsun. Kendisini bizimle görüşmek için bekliyoruz.” dedi.

HDP’den Kemal Kılıçdaroğlu’na mesaj! Kendisini görüşmeye bekliyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.03.2023
3
A+
A-

Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın ‘Teke Tek’ programında konuşan Sancar, Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceklerine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Ortak adaya açık olduğumuzu söylemiştik. Koşullarımız şunlardı: Aday bizimle ve ittifak içinde bulunduğumuz partilerle konuşmalı. Bu olmayınca aday çıkarmaya karar verdiğimizi söyledik.

Depremden sonra yeni bir durum ortaya çıktı. Bu iktidardan kurtulacaksak aday çıkarmak yerine tek adayı destekleme seçeneğini de masaya yatırdık. Bunun üzerine kendi adayımızı çıkarmayı yeniden değerlendirmeye başladık.

Kendisini görüşmeye bekliyoruz

Bu iktidardan kurtulacaksak aday çıkarmak yerine tek adayı destekleme seçeneğini de masaya yatırdık. Süreç devam ediyor.

(Altaylı’nın soruyu yinelemesi üzerine) Hayırlı olsun. Kendisini görüşmeye bekliyoruz.

Bir pazarlık gündemimizde değil

Bir pazarlık ya da bakanlık münakaşası bizim gündemimizde değil. Amacımız demokratik değişimi sağlayacak bir uzlaşıyı sağlamaktır. Esas hedefimiz bu ülkeye demokrasiyi huzuru adaleti barışı getirmektir. Bunları görüşmeye bekliyoruz.

Programımızı dayatma gibi bir derdimiz yok

Programımızı dayatma ve bunları kabul ettirme gibi bir derdimiz yok. Temel konularda bir yol haritası üzerinde uzlaşmamız gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.