İstanbul’da EYT yoğunluğu! Geceden sıraya girdiler

EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmak isteyen İstanbullular, Sosyal Güvenlik binaları önünde geceden kuyruğa girmeye başladı. Merkezlere başvuruda bulunan vatandaşlar, prim günlerini hesaplatma, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe verme, hizmet döküm güncellemesi yapma gibi işlemler gerçekleştiriyor. 

İstanbul’da EYT yoğunluğu! Geceden sıraya girdiler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.01.2023
14
A+
A-

EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar, işlemlerini bir an önce yaptırabilmek için, sabaha doğru Kadıköy Sosyal Güvenlik Merkezi önünde toplanmaya başladı.

Kendi aralarında liste oluşturuyorlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yoğunluk göz önünde bulundurularak cumartesi günü de açık olacağı açıklanan merkez önünde sıra için bekleyen vatandaşların, kendi aralarında liste oluşturarak sıra için isim yazdıkları görüldü.

Bazı vatandaşların sırada beklediği görülürken, bazıları ise aracının içinde uyudu.

Sıra bekleyenlerden Mehmet Akar, sıranın çok olması yüzünden erken saatte gelmeyi tercih ettiğini, askerlik borçlanması yapmak için sıraya girdiğini söyledi.

Saat 03.00’te kuyruğa girdiler

Kemal Çınar da sıraya girmek için saat 03.00’te geldiğini, aracında dinlendikten sonra sıraya girdiğini belirterek, “Askerlik borçlanması yapacağım, 11 ay, 7 bin iş gününü tamamlayacağım. Sıra beklerken, arabamın içinde bekledim.” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.